Reklama

Neprovokujte zbytočne rakovinu: TOTO sú potraviny, ktorým sa MUSÍTE vyhnúť!

Potraviny budúcnosti

Zdroj: shutterstock

Reklama

Rakovina už pár desaťročí predstavuje strašiaka, ktorý zásadne ovplyvňuje naše životy. Niektorí si vstupujú do svedomia a snažia sa žiť zdravo, iní sa domnievajú, že im sa to stať nemôže. Tak alebo onak, existujú potraviny, ktoré aj pri dodržiavaní zásad zdravej výživy, rakovinu môžu spôsobiť.

Jedlo z plechovky

Problém je v tomto prípade nie v konkrétnom jedle, ale v plechovke. Materiál obsahuje látku bisphenol-A alebo BPA, ktorá ma škodlivý vplyv na gény v mozgu. Ak radi jete z plechovky, ste ohrození.

Malinovky

Presne povedané rôzne soft drinky plné cukru. Sú jedným z najväčších zlozvykov ľudstva a príčinou vzniku obezity, zápalov, cukrovky, ako i gastroenterologických ochorení. Z dlhodobého hľadiska toto všetko môže viesť i k diagnóze rakovina.

Farmárske lososy

Je všeobecne známe, že aj keď je lososie mäso zdravé a výživné, nájsť v dnešnej dobe skutočného lososa bez ťažkých kovov a iných škodlivín, sa rovná umeniu. Lososy chované na farme sú kŕmené neprirodzenou stravou a je preto veľmi pravdepodobné, že sú kontaminované chemikáliami, antibiotikami, pesticídmi a podobnými karcinogénmi.

Pukance z mikrovlnnej rúry

Je veľmi praktické zaobstarať si balenie popcornu, ktorý je po pár minútach v mikrovlnke pripravený na konzumáciu. Je to však aj veľmi škodlivé. Takýto obľúbený sáčok k večernému filmu obsahuje kyselinu perfluorooktanoikovú, toxín, ktorý spôsobuje neplodnosť u žien a zvyšuje riziko rakoviny obličiek, pečene, pankreasu, semenníkov. Navyše, väčšina pukancov obsahuje olej zo sójových bôbov, ktorý často vyvoláva žalúdočné a kožné problémy.

Spracované mäsové výrobky

Ak máte radi párky, salámy, slaninu, verte, že okrem týchto dobrôtok svoje telo súčasne zásobujete aj veľkým množstvom chemikálii a konzervačných látok, ktoré zdraviu škodia a môžu spôsobiť karcinogénne ochorenia.

Zemiakové lupienky

Nielenže čipsy disponujú vysokými kalorickými hodnotami a priberiete z nich, ako mávnutím prútika, zapríčiniť vám môžu aj oveľa vážnejšie nepríjemnosti. Konzumácia umelých tukov a sodíka povedie k vysokým hodnotám cholesterolu, krvného tlaku a v konečnom dôsledku aj k rakovine.

Hydrogenizované oleje

Hydrogenačne rafinované oleje bývajú veľmi často umelo obohatené o vôňu a farbu, aby vyzerali vieryhodne a chutne. Obsahujú vysoký podiel Omega 6 mastných kyselín, ktoré spôsobujú srdcovo-cievne ochorenia, ako i rakovinu, najmä kože.

Marinované a údené jedlá

Chutia tak vynikajúco, vyzerajú tak lákavo, vedzte ale, že sú to rafinovaní zabijaci. Vysoký obsah dechtu z nich robí umelo prifarbované karcinogénne potraviny plné dusičnanov. Ohrozené je najmä vaše hrubé črevo a žalúdok.

Vysoko spracované biele múky

Rafinované obilie stráca svoje nutričné hodnoty a naberá príliš vysokú glykemickú hodnotu. Ak takýmto múčnym jedlám holdujete, koledujete si o prudký nárast cukru v krvi, ako aj inzulínu. No a to už je len krôčik od rakoviny.

GMO

Potraviny z geneticky modifikovaných organizmov demolujú imunitný systém, spôsobujú nárast predrakovinových buniek, sú príčinou nedostatočne vyvinutého mozgu i pečene.

Rafinované cukry

Sú to jedny z najväčších lákadiel a rýchly zdroj energie, preto máme tendenciu po nich často siahať. Už v roku 1931 však Nemec Otto Warburg, nositeľ Nobelovej ceny za medicínu, zistil, že najväčšími živiteľmi tumorov a rakovín sú práve tieto sacharidy.

Umelé sladidlá

Aj keď vystupujú ako zdravšie náhrady, pravdou je, že pre ľudský organizmus predstavujú rovnaké zlo. Nespočetné výskumy preukázali, že v tele sa štiepa na smrteľné toxíny KDP, ktoré stoja za rakovinou diagnózou, najmä mozgu.

Diétne potraviny

Vieme, že to myslíte dobre, avšak potraviny vystupujúce pod názvom diétne sú všetky chemicky spracované. To znamená, že obsahujú aspartman, umelé sladidlo vytvorené z kyseliny aspartikovej a fenylalanínu. Nemusíte študovať chémiu, stačí si uvedomiť, že spôsobujú rôzne druhy rakoviny, defekty novorodencov a srdcovo-cievne problémy.

Alkohol

V rozumnej miere môže byť prospešný, ak to ale často preháňate, vedzte, že si koledujete o zlyhanie srdca, infarkt, rakovinu prsníka a iné vážne ochorenia.

Tak čo, máte ešte na niečo z vymenovaného chuť?