Reklama

TIETO jesenné recepty si zamilujete: Stačia vám jablká, tekvice a...

Reklama

Jeseň je obdobím, ktoré v sebe nesie kúzlo farieb, chladnejšieho počasia a bohatstva sezónnych plodov. Je to čas, kedy príroda ponúka svoje najlepšie dary v podobe tekvíc, jabĺk, hrušiek, orechov a koreňovej zeleniny. Tieto suroviny sú ideálne na prípravu pokrmov, ktoré zahrejú a dodajú energiu. Prinášame vám niekoľko skvelých jesenných receptov, ktoré si môžete jednoducho pripraviť doma.

3. Hruškový šalát s orechmi a kozím syrom
Jesenný šalát, ktorý kombinuje sladkosť hrušiek, chrumkavosť orechov a krémovosť kozieho syra, je skvelým predjedlom alebo ľahkou večerou.
Ingrediencie:

2 zrelé hrušky
100 g čerstvého kozieho syra
50 g vlašských orechov (opražené)
Zmes šalátových listov (rukola, špenát)
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica balzamikového octu
Soľ, čierne korenie
Postup:

Umyte a nakrájajte hrušky na tenké plátky.
Na tanier rozložte šalátové listy, pridajte plátky hrušiek, kúsky kozieho syra a opražené vlašské orechy.
V malej miske zmiešajte olivový olej a balzamikový ocot, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Zálievkou prelejte šalát a ihneď podávajte.