Reklama

TIETO jesenné recepty si zamilujete: Stačia vám jablká, tekvice a...

Reklama

Jeseň je obdobím, ktoré v sebe nesie kúzlo farieb, chladnejšieho počasia a bohatstva sezónnych plodov. Je to čas, kedy príroda ponúka svoje najlepšie dary v podobe tekvíc, jabĺk, hrušiek, orechov a koreňovej zeleniny. Tieto suroviny sú ideálne na prípravu pokrmov, ktoré zahrejú a dodajú energiu. Prinášame vám niekoľko skvelých jesenných receptov, ktoré si môžete jednoducho pripraviť doma.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TIETO jesenné recepty si zamilujete: Stačia vám jablká, tekvice a...
    Zdroj: gettyimages

    3. Hruškový šalát s orechmi a kozím syrom
    Jesenný šalát, ktorý kombinuje sladkosť hrušiek, chrumkavosť orechov a krémovosť kozieho syra, je skvelým predjedlom alebo ľahkou večerou.
    Ingrediencie:

    2 zrelé hrušky
    100 g čerstvého kozieho syra
    50 g vlašských orechov (opražené)
    Zmes šalátových listov (rukola, špenát)
    2 lyžice olivového oleja
    1 lyžica balzamikového octu
    Soľ, čierne korenie
    Postup:

    Umyte a nakrájajte hrušky na tenké plátky.
    Na tanier rozložte šalátové listy, pridajte plátky hrušiek, kúsky kozieho syra a opražené vlašské orechy.
    V malej miske zmiešajte olivový olej a balzamikový ocot, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
    Zálievkou prelejte šalát a ihneď podávajte.